Работодателските организации в България са сезирали еврокомисаря по работни места и

...
Работодателските организации в България са сезирали еврокомисаря по работни места и
Коментари Харесай

Работодателите сезираха еврокомисар за определянето на минималната работна заплата

Работодателските организации в България са сезирали еврокомисаря по работни места и обществени въпроси Никола Шмит за решението на Народното събрание от 10 февруари т.г. за промени в Кодекса на труда, с които се планува Министерският съвет да дефинира минималната работна заплата за страната годишно в размер на 50 на 100 от междинната брутна работна заплата. Според работодателските организации, това решение нарушава правото на Европейския съюз, оповестиха от Българската стопанска камара.

Писмото до Николас Шмит е подписано от ръководителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Работодателските организации осведомят Шмит, че ще подават тъжба по надлежния ред по отношение на нарушаване на правото на Европейски Съюз от страна на страна членка и показват вяра Европейска комисия да предприеме публични дейности, ориентирани към привеждане на българското законодателство в сходство с правото на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР